Vårkål 25/3

Vårkål (Ranunculus ficaria)  –  en av vårens absolutt tidligste blomster  IMG_8078c

Apropos tidlig blomstring, her et sitat fra  http://www.skogoglandskap.no:
Som navnet tilsier, er vårkål en plante som blomstrer tidlig om våren, før lauvet på trærne er fullt utvikla. Vanlig vårkål, Ranunculus ficaria ssp. ficaria, har dårlig pollen, og setter ikke frø hos oss. Dette henger sammen med at blomstring skjer mens det ennå er lite insekter.  Derimot formerer den seg med yngleknopper som dannes i blad- hjørnene rett etter at blomsten har visnet. Alt tidlig på sommeren visner hele planten, og ut i juli er den helt forsvunnet, bare yngleknoppene ligger igjen på bakken …

IMG_8078b

bildet (samme i hhv croppet, ikke-croppet utgave)  tatt med «ikke-optimalt» utstyr ift nærbilder, dvs. med langzoom’en Canon 100-400 mm, her på ca 2 m avstand med brennvidde 100 mm, og på frihånd som vanlig

Om reXyz

årgang: 'sekstiåtter'
Dette innlegget ble publisert i Alle, Turobservasjoner og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Vårkål 25/3

  1. Tilbaketråkk: Frøvårkål | reXyz

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s