Myrhauk 17/12

Torsdag 17. desember. Én uke til julaften. Lite ute som minner om jul. 10 varmegrader. Karmøy med omliggende herligheter dekket av grå bomull. Iht. yr.no, lavt skydekke 100%.

Turen går som vanlig først til Taravikje. Forresten, rekker ingen andre steder etterpå, så kort som dagen er nå.  Store omveltninger i bukta ift. torsdagen før. Da nesten all tare skylt på sjøen, og sanden blottlagt. I dag motsatt, sanden knapt synlig, under tykke tarelag.

Møtes av synet av 5 stk. viper i åkeren, med sannsynlige overvintringsplaner. Ellers svært lite fugl å se. En skarv og to i bukta. Små flokker av kråke over land. Lyden av en (skjær-) piplerke. Over haugen på sørsiden av bukta sirkler gjentatt en svær flokk av stær.

Like før vi bestemmer oss for å dra, skjer det. Skrått bakfra, på kanskje 5 meters avstand, en rovfugl i kjapp flukt forbi oss.  Under innstilt nærgrense for objektivet, heller ikke innstilt på fluktmodus. Hauken, som vi nå ser det er, tar en stor runde innover bukta og elva, og et stykke ut igjen på andre siden, før den setter seg et sted i skjul for oss.
Tydelig på matjakt, denne gangen uten hell.

Denne bildekrusellen krever javaskript.


Kamera går, mens hauken gjør svinger i lav høyde. Bildene så som så, som det lett blir under slike forhold. Men tilstrekkelige for dokumentasjon. Foreløpig konklusjon fra turkompis mht. id, i det vi drar: en type kjerrhauk,  sannsynligvis myrhauk.
Tilbake hjemme, viser bildene 5 ‘fingre’ m.m. M.a.o. bekreftelse på myrhauk.
Arten er iht. tilgjengelig litteratur kjent som overvintrer bl.a. i Rogaland.

.

Tils sist et glimt av flokken av stær, på noen hundre individer.
IMG_2634_1

.

 

Om reXyz

årgang: 'sekstiåtter'
Dette innlegget ble publisert i Alle, Turobservasjoner og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Myrhauk 17/12

  1. Tilbaketråkk: Myrhauk 28/9 | reXyz

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s